www.gronnkirke.no

 

 Et samarbeid mellom:
 

 

 
 
 
 
 
 

 
Følg Grønn kirke på facebook 


 

Nyhetsbrev fra Kirkelig nettverk for skaperverk og bærekraft - sept/okt 2010

Klimadager på Sortland
Kirkerådet i Den norske kirke og Kirkens Nødhjelp arrangerer klimadager på Sortland 29 og 30 oktober. Dagene vil gi deg både faglig kunnskap om klima og oljeboringssaken og metodisk opplæring i beslutningspåvirkning. Les mer her!

Regionale klimaseminar
I oktober og november 2010 arrangerer Kirkens Nødhjelp ti klimaseminarer for å gi vanlige mennesker opplæring i og anledning til å utfordre norske politikere på deres utviklingspolitikk. Les mer og bli med!

  Kampanje: Oljeavhengig
Diagnose: oljeavhengig
Symptomer: Sterk lyst, eller følelse av tvang til å utvinne olje. Adferden og bruken fortsetter på tross av åpenbare tegn på skadelige konsekvenser.
Les mer her om Changemakers kampanje!

Kurs 23.nov: Grønn trosopplæring
Hva skal til for å skape begeistring og respekt for skaperverket hos 7-13-åringer? IKO med flere inviterer til kurset ”Grønn trosopplæring”: Skaperverk og bærekraft i trosopplæringen - inspirasjon og praktiske verktøy. Les mer og meld deg på her!

  Avstemning om grønne tiltak 
«Mer enn oss selv» var tema da Centralkirken dro på menighetstur til Åh stiftsgård i Sverige. Les mer om turprogrammets grønne tråd her!
 

Redesign i Bergen
Redesign er et arrangement som foregår på Torgallmenningen i Bergen 23.10 - en aktivitetsplass for smart, kreativ og nyttig gjenbruk. Arrangementet skal være en inspirasjonsdag for hele byens befolkning til selv å delta med en miljøhandling. Redesign er også en utstillingsplass der aktører kan vise frem sine aktiviteter på stands og gi folk positive opplevelser knyttet til tematikken forbruk og miljø. Les mer her! 

 

Fairtradekonferanse i Sauda
Den nasjonale Fairtrade-konferansen ble arrangert i Sauda torsdag 30.09 - fredag 01.10.2010. Konferansen fokuserte på Fairtrade og hvordan norske kommuner og offentlige virksomheter kan stille rettferdige og etiske krav i sine innkjøp. Høydepunktet under konferansen var innlegg fra utenriksminister Jonas Gahr Støre. Se noen inntrykk fra konferansen her!

 

Det Økumeniske Vannettverket representert på Blå oktober i Oslo
Blå oktober er en internasjonal kampanje for retten til vann. I år har de hentet inn Maike Gorsboth som representant fra Ecumenical Water Network i Kirkenes Verdensråd til å holde innlegg på et av seminarene.
Tittelen på seminaret er: Rights and Wrongs: the fight for the right to water and sanitation. Seminaret finner sted torsdag, 14. oktober, kl. 09.00-12.00 på Håndverkeren kurs og konferansesenter i Oslo. Les mer om Blå oktober her

  Tips eller kommentarer til gronnkirke.no?
Vet du om ting som skjer eller ressurser vi skulle gjort tilgjengelige for alle? Har du kommentarer til nettsidene gronnkirke.no eller nyhetsbrevet? Send oss gjerne en e-post på post@gronnkirke.no
  Nyhetsbrevet sendes til abonnenter 4-6 ganger i året. Hvis du ikke lenger vil motta dette nyhetsbrevet, send en e-post til post@gronnkirke.no med UNSUBSCRIBE GRONNKIRKE i emne-feltet.