www.gronnkirke.no

 

 Et samarbeid mellom:
 

 

 
 
 
 
 
 

 
Følg Grønn kirke på facebook 


Nyhetsbrev fra Skaperverk og bærekraft-prosjektet - februar/mars 2011

 

Den siste olje - grådighet eller ansvarlighet?
Ressursgruppa for skaperverk og bærekraft i Oslo inviterer til inspirasjonskveld torsdag 10. mars kl 16.15 - 20.30, i Oslo bispegård. Her er det bl.a. en spennede paneldebatt med AP-sekretær Raymond Johansen. Les mer her.

Påmelding innen 7.mars til wenche.fladen@kirken.no.

- Kirkegjengere er mer miljøbevisste
Vårt Land referer 16. februar fra en europeisk spørreundersøkelse som viser at norske kirkegjengere er mer opptatt av miljø enn folk flest.
- Kirken er en av våre største miljøorganisasjoner, sier daglig leder i Grønn hverdag, Tone Granaas, til Vårt Land.
Les saken her. 
 

Kirkens Nødhjelp gjør det enklere å engasjere seg
Ved å gå inn på engasjert.kirkensnodhjelp.no kan du enkelt følge de sakene du synes er viktigst, spre dem til venner, og skrive under på de aktuelle kampanjene. Sammen med Lars Lillo Stendberg kan du engasjere deg for et rettferdig klima.

Grønne menigheter er også Fairtrade-menigheter!
Vi ønsker å integrere Fairtrade i vårt arbeid med "grønne menigheter". Vi vil dermed synliggjøre sammenhengen mellom forbruk, rettferd og miljø. Mer om dette kan du lese på veiledningssidene til grønne menigheter.

Nordiske og norske kirkenettverk
Både nasjonalt og internasjonalt arbeider kirkelige aktører med miljø og klima. Representanter for Skaperverk og bærekraft har deltatt på nordisk møte i København og arrangert nettverksmøte i Oslo. Les mer om vårt nettverksarbeid her. 

  26. mars 2011, kl. 2030: Earth hour
Earth Hour er en av verdens største klimakampanjer. Kirkesamfunn og menigheter oppfordres til å bli med på markeringen. I år er kampanjen lørdag 26. mars kl. 20.30. Husk å slukk lyset! Les mer her.

Verdifulle prestegårdsskoger vernes
Miljøverndepartementet opplyste i en pressemelding rett før jul at 26 nye skogområder er vernet som et ledd i regjeringens arbeid for økt skogvern. 12 av dem er eiendommer av Opplysningsvesenets Fond (prestegårdsskoger). Skogene er av stor betydning for bevaring av artsmangfoldet. Les mer her.
 

Miljøprosjekt ved prestegårdsrehabilitering
På Austre Moland prestegård, ved Arendal, ble en nedslitt driftsbygning revet. Av rivningsmaterialene ble det bygget en stor og anvendelig garasje, med god og tilpasset arkitektur. Kan prosjektet vise vei for andre "røde låver" som er gått ut av bruk? Les mer her 

Miljøverndepartementet søker miljøambassadører
Lyst til å bli miljøambassadør? Miljøverndepartementet søker miljøambassadører til et nasjonalt formidlingsprosjekt. Oppdraget er å formidle kunnskap og engasjere skoleelever i miljøspørsmål.
Søknadsfrist: 22. mars. Les mer her

  Nye nettsider med guide til miljøvennlig og etisk forbruk
Grønn Hverdag har nylig relansert sine nettsider. Sidene har tips, råd og artikler om mange miljørelaterte tema. Se de nye sidene her. 

 

 
  Tips eller kommentarer til gronnkirke.no?
Vet du om ting som skjer eller ressurser vi skulle gjort tilgjengelige for alle? Har du kommentarer til nettsidene gronnkirke.no eller nyhetsbrevet? Send oss gjerne en e-post på post@gronnkirke.no