www.gronnkirke.no

 

 Et samarbeid mellom:
 

 

 
 
 
 
 
 

 
Følg Grønn kirke på facebook 


 

ARRANGEMENT:
Tro til forandring
Tro til forandring er en felleskirkelig konferanse om klima og miljø som arrangeres på Diakonhjemmet i Oslo 5.-6.november. Konferansen er gratis, og inneholder økumenisk festgudstjeneste, spennende seminarer og givende erfaringsutveksling. Påmelding innen 1.nov.
Les mer her.

ARRANGEMENT:
Bli med på klimaseminar
Kirkens Nødhjelp inviterer til regionale klimaseminarer, der man skal følge opp fjorårets seminarer, klimaseilaset og klimatoppmøtet i København. Målet er at deltakerne skal lære mer om og påvirke sine folkevalgte på vår tids viktigste utviklingspolitiske spørsmål.
Les mer her. 

 

HANDLING:
We have faith - Act now for climate justice
På grunn av klimaendringer vil vi oppleve flere naturkatastrofer som tørken på Afrikas Horn. De fattigste vil rammes hardest.
Skriv under her på å gjøre klimakatastrofer til historie.

NYHET:
Med isbre som altertavle
Under gudstjeneste på Svartisen ba Biskop Tor B. Jørgensen om "visdom og mot til å forvalte de gaver Gud har gitt oss i naturens storhet og kraft, slik at vi ikke ødelegger den sårbare balansen som holder skaperverket opp."
Les mer her.

NYHET:
Synger Solheim til Durban
På sitt TenåringsTreff (TT) i sommer lagde KFUK-KFUM en youtube-video med sang og oppfordring til Solheim om å ta ansvar i klimaforhandlingene i Durban. Les mer og se videoen her.

 

NYHET:
Skepsis mot rettferdig kirkekaffe?
Flere har hevdet at de ikke tar i bruk rettferdig kaffe til kirkekaffen fordi den ikke smaker like godt som andre kaffesorter. Fairtrade Norge gjorde en uformell smaksundersøkelse - se resultatet her.

GRØNN MENIGHET:
Menighetens bær-aksjon
Frukt- og bærsesongen går mot slutten, og mange steder står det trær og busker fulle av frukt som ikke blir høstet. Gjør som Råde menighet - invitér menigheten med på plukking, safting og sylting!
Les mer her.

 

RESSURSMATERIELL:
Bibelstudier i miljø og bærekraftig utvikling
Christian Aid har nylig publisert bibelstudieheftet 'Working Together', som tar utgangspunkt i FNs tusenårsmål for å inspirere, engasjere og utfordre kirkene og deres medlemmer. 
Les mer her. 

 

 
  Tips eller kommentarer til gronnkirke.no?
Vet du om ting som skjer eller ressurser vi skulle gjort tilgjengelige for alle? Har du kommentarer til nettsidene gronnkirke.no eller nyhetsbrevet? Send oss gjerne en e-post på post@gronnkirke.no