www.gronnkirke.no

 

 Et samarbeid mellom:
 

 

 
 
 
 
 
 

 
Følg Grønn kirke på facebook 


Fastetid


Fasten er en tid for ettertanke. Det er en mulighet til å være takknemlige for det vi har, reflektere over hva vi forbruker og vise solidaritet med dem som mangler det meste.

Tanker om fasten
- Kristen faste er ikke selvsentrert askese, men fellesskapsbyggende handling for mennesker som lever i nød, undertrykkelse og fattigdom, sier Atle Sommerfeldt, biskop i Borg bispedømme av Den norske kirke. Les hans refleksjoner rundt fasten på kirken.no

Fellesskapsbyggende handling
Kirkens Nødhjelp oppfordrer oss til å sette et fasteforsett som sparer miljøet og lommeboka, og gi overskuddet til noen som trenger det mer. Sett ditt fasteforsett på www.mittfasteforsett.no

Du kan også være med på Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon 25.-27.mars. Les mer om fasteaksjonen her.

Caritas har også sin Fasteaksjon i fastetiden før påske. Tema for Caritas' Fasteaksjon 2012 er Nestekjærlighet uten grenser. "Fastetiden er en tid for omvendelse, en tid for å rette blikket og engasjementet mot det som er viktig for vår tro. Derfor er det naturlig at Kirken i fastetiden ønsker å fokusere på nestekjærlighetshandlinger som er grenseløse i tillegg til liturgi, bønn og åndelig fordypning," skriver Caritas på sine hjemmesider. Les mer om Caritas' fasteaksjon her.

Kall til omvendelse
Kirkeledere fra noen av Englands største kirker har sammen skrevet under på et kall til omvendelse for vår tids likegyldighet i møte med klimaendringene. Ash Wednesday Declaration er bygget opp rundt sju bibelske tema og framholder at det å være kristen er å ta imot et radikal disippelkall. Les mer på nyhetssidene til Ekklesia.



 

SE HELE NYHETSLISTEN