www.gronnkirke.no

 

 Et samarbeid mellom:
 

 

 
 
 
 
 
 

 
Følg Grønn kirke på facebook 


Norges Kristne Råd vil ha grønt fokus


Styret i Norges Kristne Råd oppfordrer medlemssamfunnene til deltakelse i Klimavalg 2013 og økt fokus på grønne menigheter.

På styremøtet onsdag 26.september ble det informert om arbeidet som gjøres i det felleskirkelige Skaperverk og Bærekraft-prosjektet. I etterkant av dette oppfordret styret medlemssamfunnene til å bli med på kampanjen Klimavalg 2013, og å arbeide for grønne menigheter i sine sammenhenger.

Klimavalg 2013
Etter initiativ fra Besteforeldreaksjonen har 40 ulike organisasjoner samlet seg i en kampanje for å få klimasaken høyt opp på dagsorden ved stortingsvalget 2013. Alliansen består av kirkelige organisasjoner, barne- og ungdoms-organisasjoner, fagorganisasjoner som Tekna og YS, kvinneorganisasjoner og vitenskaplige foreningerer, i tillegg til de fleste av miljøorganisasjonene. På nettverksmøte med Skaperverk og Bærekraft i september var det stor enighet om at kirkelige institusjoner sammen med fagbevegelsen må være tilstede for å skape reelle endringer på klimapolitikken. Les mer om Klimavalg 2013 her. Slik går du fram for at din organisasjon kan bli med.

Grønne menigheter
En grønn menighet vil omsette det globale miljø- og rettferdsengasjementet til konkrete tiltak i sin menighet og sitt lokalsamfunn. Å være grønn menighet er en prosess som griper inn i alle deler av menighetens virksomhet. Prosessen bør forankres i stab, råd og blant de frivillige. Det er en stor fordel å knytte menigheten til det økumeniske kirkelige nettverk for miljø, forbruk og rettferd. Les mer om Grønne menigheter her.



 

SE HELE NYHETSLISTEN